sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Paitoja , paitoja..

Viikon aikana sain aikaiseksi kaksi trikoopaitaa. Molemmat ovat Triteksin kankaista ja molempien kaavan pohjana oli uusimman Ottobren (1/2010) Stripey-paita. Viime sunnuntaina tein liilan paidan, josta itse tykkään kovasti. Kangas oli palana, josta sovittelin kaavaan tuon kuvion.


Raidallinen oli varsinainen kovan onnen paita. Tappelin sen kanssa koko viikon, en tiedä miksi. Ehkä ongelmien syynä oli liian paksu ompelulanka, kaivoin ainoan suht sopivan värisen langan jostain laatikon pohjilta. Mene ja tiedä, ihan hauska paita siitä kuitenkin vihdoin tuli. Hihansuihin ja pääntielle tein kuminauhakujat.
Seuraavaksi täytyy ehkä tehdä jotain ihan muuta kuin paitoja, ettei mene maku.. Kesää ajatellen mekko voisi olla kiva seuraavaksi projektiksi.

lauantai 23. tammikuuta 2010

Uusia kankaita!

Jipii, onnistunut neitsytmatka Triteksille on tehty! Matkaan tarttui muovikassillinen ihania trikoita ja resoreita, eikä hinta todellakaan huimannut päätä. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja aivan varmasti suuntaan Tampereen Tesomalle uudestaan samoissa merkeissä. Tällaisia kankaita löysin:








Päälimmäinen kangas on kauniin väristä Nanson Paulakukkaa. Tämä oli ainoa kangas, jota otin pakasta, muut ovat paloja.



Tämä on hauska kuosi! Pala oli vaan aika kapea, mutta tästä saa vaikka peruspaitaan kivan aplikoinnin.
Ensimmäinen paita näistä kankaista on jo leikattu, toivottavasti pääsen huomenna ompelemaan!

maanantai 18. tammikuuta 2010

Omppupaita



Eilen illalla ompelin vielä tämän omppupaidan ja kaavana oli sama kuin edellisen postauksen pallopaidassa. Kangas on paikallisen kangaskaupan palalaarista. Toi omena vaan tuo jokaisella katselukerralla mieleen eräänkin kiinalaisen symbolin, linjat on osuneet palaan niin samalla lailla...

Vaatteiden valokuvaaminen on muuten tosi vaikeeta ja myönnän kyllä että kuvien tasossa on aikalailla parantamisen varaa. Tietty myöhään illalla kuvaaminen voipi olla valon kannalta aika huono ajankohta. Mutta pikkuhiljaa eteenpäin :)

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Päikkysetti


Viikonlopun saldoksi tuli velourhousut ja trikoopaita. Trikoopaidan pääntien kanttaus on tuntunut vaikealta, mutta ihan hyvähän tosta tuli. Paidan kaava on muunneltu Ottobren 6/2009 Night Owl-kaavasta ja siitä tulikin hyvä 110 cm peruspaidan kaava. Seuraava paita on jo leikattu ja odottaa ompelua. Pallotrikoo ja resori on Eurokankaasta, samoin housujen velourkangas. Housut tein ilman kaavaa ja leikkuumallina oli hyväksi havaitut H&M:n yökkärihousut.

torstai 14. tammikuuta 2010

Ruusuja ruusuja..



Tämä tunika on Ottobren 6/2009 kaavalla tehty Phoenix. Koko on 110 cm ja malli on sopivasti väljä, mutta silti istuva. Malli toimii legginssien kanssa täydellisesti. Kangas on pehmeää finecordia iinulta.

Törmäsin netissä Japanilaisiin kaavakirjoihin ja pakkohan pari sellaista oli tilata itselle. Jo heti tuo toisen kirjan kannessa oleva tytön mekko on lupaavan näköinen ja koko kirja onkin täynnä ihan mielettömän ihania malleja, joista tekee heti mieli testata lähes kaikki.

maanantai 11. tammikuuta 2010

Kevään värejä?


Sammaritehtaalta valmistui kahdet ihanan pehmeät ja värikkäät housut. Kaava on muokattu Ottobren 6/2009 Neat Beat-housujen mallista. Tein ensin nuo punaiset sammarit ja niissä oli alkuperäisen kaavan mukaan liian matala vyötärö mun makuuni. Vihreiden kanssa sitten nostin sitä ja avot, tuli tosi hyvät. Sinipohjainen ruusukangas on myös vakosamettia ja aplikoidut polvipaikat (kyllä, ne ovat tasan polvien kohdalla..) pehmentää vähän tuota vihreän kirkkautta, joka ensin näytti aika rajulta. Näitä täytyy tehdä lisää, tosi nopea malli tehdä ja tuntuu olevan mukava myös käyttäjien päällä.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Uuden vuoden lupaus!

Minä lupaan ja vannon, että vuonna 2010 minä teen lapsilleni itse vaatteita ja kehityn ompelijana. Dokumentoin tähän blogiin tuotokset ja toivottavasti voin vuoden päästä katsoa saldoa ilolla. Tai sitten uutisointi tyrehtyy jo maaliskuussa.. Ei vaan, se ei ole vaihtoehto.
Löysin ompelublogit netistä puolisen vuotta sitten ja jäin koukkuun. Niistä on avautunut uskomattoman inspiroiva maailma.
Loppuvuodesta tein hameita, joiden ohjeen löysin täältä. Tosi kiva ja helppo ohje, jonka kaavalla surauttaa nopeasti hauskoja pikku hameita. Lisäksi tein alle tyllihameet ilman kaavaa. Pilkku-ja raitakangas on Iinulta, tilkkukuosinen puuvillakangas Eurokankaasta.

Oispa myös todella jees oppia käyttämään tätä Bloggeria..