torstai 29. huhtikuuta 2010

Pientä kivaa

Super-ihanat uudet nimilaput/merkit tulivat tänään postissa! Tykkään näistä enemmän kuin edellisistä satiinimerkeistäni. En malta odottaa että saan laittaa ekan kiinni..



Jotain pientä on tullut myös tehtyä, vaikka pihahommat ovatkin menneet ompelun ohi. Huippuohje näihin löytyi p.s.recycled-blogista. Tosi hauska koriste ja kiva tehdä.



Valkoinen kukka taitaa päästä koristeeksi äitienpäivälahjaan.

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Vintageruusua tunikassa

En kai mä jotenkin toista itseäni =)
Edelleen siis mennään samaa rataa kuin edellisissäkin postauksissa.



Mä tykkään todella paljon tästä vintagehenkisestä ruusukankaasta. Se on peräisin äidin kangashyllyltä ja samaa käytin aiemmin tässä mekossa. Tunikan vihreä pallopuuvilla on Kangas-Riitasta.
Kuva ei ole ihan oikean sävyinen, vaan luonnossa värit ovat raikkaammat ja tuo pallokankaan vihreäkin on kirkkaampi.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Omenankukkia

Perjantaina ompelin toisen tunikan, suunnilleen samalla kaavalla kuin unikkokankaisen edellisessä postauksessa. Suunnilleen siksi, että tein muutaman pienen parannuksen kaavaan.



Kukallinen kangas on jotain vanhaa puuvillakangasta äidin varastoista. Ohuempi toimisi paremmin, mutta ei tuokaan nyt hullummalta näyttänyt valmiissa vaatteessa. Ja tuleepahan taas yksi kangas hyötykäyttöön. Vichy-ruutuinen kangas on Kangas-Riitasta.
Mä varmaan jumiudun nyt tähän malliin vielä muutaman kappaleen verran, koska näen jo silmissäni seuraavat kangasyhdistelmät. Mutta mikäs siinä, näistä tulee kivoja kesäpaitoja caprien ja legginssien kanssa.

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Unikkoa

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa kaavaa muokattavaksi Hannah-tyyliseksi tunikaksi ja uudessa Ottobressa (3/2010) sellainen oli. Malli on Verdi-tunika, jota pienensin kokoon 110 cm. Muutenkin malli kaipasi mielestäni kavennusta. En ole mikään Marimekon Unikon suuri ystävä ja valitsinkin kankaan siksi vanhoista varastoistani, ettei harmittaisi, jos malli kaavamuutosten jälkeen ei olisikaan mieleinen. Valkoinen kangas hihoissa on vanhaa vauvanlakanaa..



Siitä tuli hyvä! Paita istuu nätisti päällä, vaikka muutamia pieniä muutoksia kaava vielä kaipaakin. Näitä teen varmasti vielä lisää.

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Operaatio Paulakukka

Paulakukka-trikoota olen ostanut Triteksiltä tässä kauniin hempeässä värissä. Tässä on pieni yöpaitakankaan leima, mutta koska mä rakastan tätä kuosia, en halunnut piilottaa sitä kokonaan peiton alle. Siispä tein ensin "sunnuntai-paidan". Arkipaitanahan tämä olisi todennäköisesti ensimmäisen käyttökerran jälkeen mustikkakiisselitahroissa.. Paita on tehty Ottobren Night Owl-kaavalla ja ihan perusompelusta, kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan vaikka farkkujen kanssa.



Sitten tein likoille yökkäritopit ilman kaavaa.



Toisaalta tekisi mieli tarttua johonkin haastavaan ompelutyöhön kiinni, mutta toisaalta taas on kivaa kun saa nopeasti valmista aikaiseksi. Odotin kovasti uutta Ottobrea, mutta ei siellä ainakaan heti mikään malli inspannut täysillä. Mitä mieltä te olitte uusimmasta Ottobresta? Onko teillä joku malli jo työlistalla?

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Kesämekko Osa 2

Edellisen postauksen kaavaa muutellen (tai oikeastaan muutoksia poistaen..) tein toisen kesämekon, josta itse tykkään kovasti.



Perhosmekon kangas on jälleen Triteksiltä: pehmeää ja kauniisti laskeutuvaa trikoota. Helmaan aplikoitu perhonen on kopioitu Suuren Käsityölehden uudesta numerosta. Hihansuut ja helma on huoliteltu siksakilla ja malli on kaikenkaikkiaan tosi simppeli ommella.

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kesämekko Osa 1

Kesän kolkutellessa aloin etsiä sopivaa arkimekkokaavaa. Ensimmäisen kesämekon kaava on muokattu Ottobren Rosalind-teepaidasta, joita tein pari kappaletta aiemmin. Hyvän mallinen tuli, mekko toimii näin keväällä hyvin farkkulegginssienkin kanssa. Kangas on Nansoa Triteksiltä: kiva pala, jonka kuvion sai hyvin kohdistettua sivuille. Samanlainen kuvio jatkuu myös takakappaleella. Resori on muistaakseni samasta paikasta.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pikkulaukku

Vaatteiden ompelu sai odottaa, kun tein siskolle synttärilahjaksi pikkulaukun.



Kangas on ollut edellisessä elämässään verhona, joten kierrätys kunniaan tässä työssä. Väri on vähän syksyinen vuodenaikaan nähden, mutta tykkään kankaan graafisesta ilmeestä. Laukun sisällä on valkoinen vuorikangas sisätaskuineen. Laukun mallin suunnittelin itse.

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Keväthame

Olen julistanut itselleni kankaanostokiellon, joten eilen illalla tuhosin vielä kangasvarastoja yhden hameen verran. Malli on uskollinen ystäväni Market skirt. Hame on paitsi helppo, mutta myös siitä kätevä, että se menee päällä suht pitkään. Alle voi laittaa tyllialushameen muuttamaan ilmettä vielä juhlavammaksi. Olen tehnyt tätä hametta likoille kausihameeksi, esim. viimeksi joulujuhliin.



Pilkkukangas on Iinulta ja muut Eurokankaasta.

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Perusompeluksia

Pitkästä aikaa ehdin ompelemaan ja tein muutamat perushousut. Ottobren numerosta 1/2009 löytyvää Saimi-housujen kaavaa on paljon eri blogeissa kehuttu, joten päätin kokeilla sitä. Ja sehän todellakin osoittautui varsin nopeaksi ja hyvin istuvien housujen kaavaksi. Velour on Kangas-Riitasta ja resori Triteksiltä. Lahkeissa on somisteena pienet rusetit käyttäjän oman väritoiveen mukaan. Housut on kokoa 110 cm. Kuvassa lahkeen resorit näyttää jotenkin hassun ylileveiltä.



Legginssit on omalla kaavalla ja trikoo Kangas-Riitan palalaarista. Kevätpipo on ujutettu samaan kuvaan.



Kukkaron tein jo puolitoista viikkoa sitten ystävälle kangastoiveiden mukaan. Tekemällä oppii ja tästä kukkarosta tulikin laadullisesti paras tähän mennessä. Tällä kertaa pikaliimasin nauhaa kukkaron suulle ennen kehyksiä ja sen avulla kehyksien laitto helpottuu + nauha viimeistelee ulkonäköä. Mä tykkään tän kukkaron pirteästä kangasyhdistelmästä.