maanantai 31. toukokuuta 2010

Kesäkasseja

Halusin tehdä jotain pientä tyttöjen hoitotädeille kiitokseksi kevätkaudesta, joten tein vuoritetut kesäkassit. Kasseja kun aina tarvitaan ja Ikeasta (jipii, Tampereen uudesta Ikeasta!) löysin kivat kankaat edulliseen hintaan. Tykästyin tuohon yksinkertaisen kauniiseen päälikankaaseen niin, että täytyy varmaan tehdä siitä kassi itsellekin. Ja metrihinta oli vain 1,95 euroa! Oranssi vuorikangas siis myös Ikeasta.



Kassilinjalla jatkan ompelua muutenkin, työn alla on nyt olkalaukku (terveisiä vaan eräälle rouvalle sinne kylille!)

tiistai 25. toukokuuta 2010

Hamosia

Moda-lehdestä 2/2000 löytyi selaillessa hauska kaava taskuhameelle. Alkuperäisessä mallissa oli vyötäröllä pelkästään nyörikuja - en oikein vakuuttunut sen toimivuudesta, siispä laitoin kuminauhan.






Molemmat hameet ovat kooltaan 110 cm. Pallo- ja ruutukangas ovat Kangas-Riitasta ja ruusukuvioinen vakosametti on saatu siskolta, veikkaisin että ostettu joskus Eurokankaasta.
Molempiin hameisiin muistin kerrankin käyttää helman ompeluun koristeompeleita ja niistä tulikin aika kivat yksityiskohdat.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Voikukkaa

Viime postauksen kankaista tein ensimmäisenä työnä liivihameen. Voikukkakangas on vanhaa ja tummanroosa kangas on jotain peruspuuvillaa Eurokankaasta. Kaava on oma ja hameen koko on 110 cm. KT-taitteelle on leikattu halkio ja ommeltu nappi. Ajattelin ensin laittaa helmaan pitsin tms. mutta hylkäsin ajatuksen siksi, että tästä saa tulla ihan arkinen käyttöhame. Saa laittaa vaikka metsään kumisaappaiden kanssa jos siltä tuntuu.



Helteiden aikana huomasin, että likkojen kesävaatevarastot eivät ole ihan ajantasalla, toivottavasti ehdin ommella pian täydennystä. Pitäisi tehdä ainakin T-paitoja, capreja ja mekkoja/hameita... Onneksi kankaita on valmiina, ettei tarvitse ostaa.

tiistai 18. toukokuuta 2010

Retrohengessä

Kävin kyläilemässä äidin luona ja palasin takaisin mukanani iso kassillinen kankaita. Osa on käyttämättömiä, osa on ollut verhoina mm. mummollani. Sain esimerkiksi hyvää vakosamettia joka on peräisin James-farkkujen edesmenneeltä tehtaalta Heinolasta.
Musta on hauskaa, että kankaalle löytyy joku historia, kuten näissä. Aika näyttää, mitä kankaista syntyy. Joissakin kuosi on sen verran raju, että pieni pala vaikka taskuna riittänee. Toisaalta ajatukset kypsyvät, kun niitä hetken katselee ja tutkailee, eikä kangasta enää liitä vain siihen, missä sen on joskus nähnyt. Tässä siis osa kuvina:



No täst mie tykkään. Sopivan ohutta kesämekkoon: todennäköisesti pääsee seuraavana ompeluun.



Syksyllä ehdottomasti käytän näitä molempia johonkin ompelukseen.



Näissä sinisävyisissä on potentiaalia.



Hmm. Vaatii TODELLISTA kypsyttelyä.

torstai 13. toukokuuta 2010

Hellettä odotellessa!

Amerikkalaisissa blogeissa on kovasti suosittu rimpsuja aikuisten t-paidoissakin, enkä oikein millään päässyt niiden makuun. Mutta nyt sitten kokeilin laittaa rimpsukaitaleet tähän hameeseen ja voi että miten ihastuin heti kun vaan itse kokeilin! Ihanan tyttömäistä!



Hameen kaava on vanha tuttu, esimerkiksi täältä. Hameen koko on 110/116 cm. Tällä kertaa laitoin resorin vyötärölle ja saumurilla huolitellut rimpsukaitaleet ompelin siksakilla sauman päälle. Kangas on siis samaa kuin edellisessä postauksessa, eli kirpputorilöytö. Nyt vaan yön pimeinä tunteina meni muutaman kerran hermot tämän kankaan ompelun kanssa, niin ohutta ja harvaankudottua se on. Mutta lopputuloksesta tykkään, hame on keveä ja samalla runsas!

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kirppiskangas

Ostin kirppikseltä kivat vanhat verhot, joiden kangas on kuin tehty kesävaatteisiin. Kangas on ohutta ja harvaankudottua. Löysin muuten samalla kirppiskeikalla käyttämätöntä resoria 1,5 m palan, eli se oli varsin kannattava reissu.



Tunikan malli on taas samalla omalla kaavalla tehty, mutta nyt laitoin pääntielle solmimisnauhan ja tein pienen halkion keskelle eteen.
Tämä kangas oli itseasiassa niin kivannäköistä ja sitä on reilusti, että ajattelin tehdä siitä itsellenikin kesätunikan. Enpä muista milloin olisin viimeksi tehnyt itselleni jotain, pipoja lukuunottamatta.



Äidin vanhat kaavat pääsevät siis pikapuoliin käyttöön, kun aion kokeilla tuota keskimmäistä mallia!

torstai 6. toukokuuta 2010

Sunnuntaiksi

Tänään tein äidille uuden kuorokassin äitienpäivälahjaksi. Ja sain jopa postitettua sen ajoissa!



Tämä on taas kierrätyskassi, eli vanhoista verhoista tehty. Päällikangas on kaiketi Marimekkoa, tai ainakin olen ollut siinä uskossa...Pilkullinen kangas vuoriksi on leikattu vanhasta valmisverhosta. Eteen ompelin taskut ja sivusaumaan laitoin pätkän heijastinnauhaa. Valkoisen kukan olen tehnyt aiemmin p.s. recycled-blogin ihanalla ohjeella.

Arvonta Peikkolassa!

Peikonpoika-verkkokaupassa on kirja-arvonta ja minä yritän tuplata voitonmahdollisuuteni =)
Tässä siis linkki arvontaan!


maanantai 3. toukokuuta 2010

Tuliaisia

Ja taas tunika. Mutta tällä kertaa tein paidan tuliaisiksi kyläilypaikkaan, jossa on suunnilleen samankokoinen tyttö kuin omanikin ovat. Tunika on siis tehty samalla 110 cm kaavalla kuin aiemmatkin. Pallokangas on Kangas-Riitasta ja kukkakuviollinen Iinulta. Mä olen juuri nyt tosi mieltynyt näihin vahvoihin yhdistelmiin. Tähän sain ommeltua ensimmäistä kertaa uuden merkkini, jipii!



Setti on menossa samaan paikkaan pienelle kummitytölleni. Paita on muokattu uuden Ottobren bodyn kaavasta. Halusin kokeilla tuonmallisen pääntien ompelemista. Jännä nähdä miten istuu päällä, itse en ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen pääntien ja hihojen osalta. No joo, ehkä sitä itse aina tutkii turhankin kriittisesti ompelemisiaan. Housujen kaava toiseksi uusimmasta Ottobresta, malli on Anis Trikoohousut. Kokona molemmissa on 86 cm. Housujen trikoo ja resori ompi Triteksistä. Tein vielä pipon samaan settiin.