lauantai 30. lokakuuta 2010

Helpotusta housupulaan

Tytsyt kasvaa niin kovalla tahdilla, että vanhat housut alkavat väistämättä näyttää ihan liian lyhyiltä. Yhdet velourhousut saivat jatkoaikaa uusilla resoreilla ja piristystä satiininauhoilla.




Toiset housut on tehty vanhalla kunnon Saimi-kaavalla (Ottobren numeroa en muista) ja kankaana liila college-neulos. Nyt tein kokoa 116 cm ja lisäsin vyötärölle resoriin nauhakujan. Kerrankin resori on tasan saman väristä kuin housukangas.




Ottobren 1/2020-numerosta otettujen legginssien kaava näytti tosi kivalta päällä! Ruskeasta velourista tehdyt leggarit on tietysti myös ihanan pehmeät. Eurokankaan velourin ostin sopimaan aiemmin tehtyjen tunikoiden pariksi. Mallin lahkeissa olevat laskokset on hauskan näköiset. Koko näissäkin leggareissa on 116 cm.
Edit: No nyt lipsahti tekstiin jo aikamoinen ennustus... kaavahan löytyy tietty Ottobren numerosta 1/2010...



Ompelupöydällä odottaa vielä sammarit valmiiksi leikattuna, toivottavasti saan ne viikonlopun aikana valmiiksi.

perjantai 22. lokakuuta 2010

Siitähän se ajatus sitten lähti..



..nimittäin paidasta. Minulla oli erään Prinsessan 5-vuotislahjaksi Trespass:in pitkähihainen paita ja sen kaveriksi halusin tehdä jotain itse. Kangas-Riitasta aiemmin ostettua tummaa farkkukangasta löytyi omasta kangasvarastosta, kuten myös paidan kanssa lähes samanväristä trikoota aplikointiin. Hameen malli on jo aiemmin hyväksi havaittu ja nyt tein hameen koossa 116 cm. Oikeat värit tulevat varmaan parhaiten esiin ylimmässä kuvassa.



Tykkään tosi paljon lopputuloksesta ja tummassa farkkukankaassa koristetikkauskin tulee kivasti esiin.



This denim skirt is a birthday present for one little Princess. The skirt is size 116 cm and I have use this great pattern earlier in here. I wanted it to match with the Trespass shirt I bought and I think it succeeded quite well. The decoration stitching looks really nice on dark denim.

Sienisatoa

eli pari paitapuseroa Rousku-kaavalla. Rousku-paitapuseron kaava on Ottobre 4/2010-lehdestä. Tein ensin kaavalle uskollisen paidan, mutta se oli tytön päällä aika leveä ja helmasta lyhyt. Ihan ok, mutta kaava huusi muutoksia ainakin toisen tytön paitaan.



Noh, seuraavaa paitaa kavensin hieman, pidensin helmaa ja hihoja, tein taskut ja lyhensin nappilistaa. Ja eihän se sopinut toiselle tytsylle vieläkään. Joku ei vaan ollut kohdillaan: malli tai kankaan väri ei pukenut ollenkaan. Neiti E sai siis kaksi uutta paitaa. Kangas on kasaria, ja toiminut edellisessä elämässään makuuhuoneen verhoina. Jälkimmäiseen paitaan leikkasin huomaamatta etukappaleen kaarrokkeen kohdasta, jossa aurinko on haalistanut väriä aika lailla.



Pattern for these two shirts is from Ottobre 4/2010-magazine. I was supposed to do two similar shirts to my girls but I had to make some changes after first one. I think this pattern is too wide and a bit too short. So the shirt nro 2 is modified a lot. And still it wasn't good. This model or the fabric just didn't work with my other daughter, so Miss E just got two new shirts.
The fabric is recycled and it used to be curtains back in eighties.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Vihdoinkin



Tämä tunika on ollut työn alla turhan kauan. Kaava on Ottobre woman 5/2010-lehden Lana neulemekko. Ajattelin heti lehden ilmestyttyä, että malli on kiva toteutettavaksi, mutta sopivaa villaneulosta ei tahtonut löytyä millään. Lopulta tein kompromissin ja otin Eurokankaan palalaarista tätä mustaa neulosta. Sen lisäksi vaate roikkui kuukauden puolivalmiina odottamassa isnpistä. Mutta lopputuloksesta tykkään. Malli toimii hyvin kapeiden farkkujen kanssa. Kuvassa tunika näyttää leveältä, mutta kuvakulma vääristää totuutta. Päällä se on sopivan kapea.

Pattern for this tunic/dress is from Ottobre woman 5/2010-magazine. It took a long time to got this done. First I didn't find the fabric I wanted and I had to make a compromise with it. Then I just didn't feel like sewing, so the tunic hung unfinished over a month. But now it's ready and I'm really satisfied. The model is nice, even the picture makes it look a bit too wide.

Taas lähtee

Kylläpäs tämä suunnittelematon tauko venähti pitkäksi. Nyt yritän taas saada vähän tuloksia aikaiseksi ja aloitan näiden pienten ompelusten bloggauksella.



Yökkärihousut X 2. Halusin kokeilla miten resorin väliin istuu brodeerattu nauha (vai mikä se on nimeltään?) ja tuli ihan hauskan näköiset pöksyt. Sininen trikoo ja resori ovat Triteksiltä.



Yksi vuoritettu pussukka valmistui tyttöjen ystävälle synttärilahjaksi. Sisään laitoin vielä Hello Kitty-huulikiiltoa, perhospinnejä ja pienen pakatun pyyhkeen. Ohje on Hipun blogista.



Ja onneksi tein jo aiemmin pipoja, niitä on todella tarvittu. Velour-pipot on ihanan pehmeitä ja lämpimiä näihin keleihin. Pipoja pitää tehdä vielä kasa lisääkin, mutta niitä nyt ehtii suhauttaa hetkessä.



There's been a long break but now I'm trying to find some time to sew more. First I blog some small things I've made:
Blue ones are for nighttime. Embroidered band is a nice detail.
The pink purse is a birthday present to my girls friend. I put lip gloss and pins inside and it was a nice little gift.
It's getting colder and colder here in Finland, so I had to sew some warm hats. Material is soft and comfortable velour.