torstai 18. marraskuuta 2010

Joka paikan mekko?

Minä tunnustan kuuluvani siihen ihmisjoukkoon, jolla on kaappi täynnä vaatteita, mutta joka päivä sama ongelma: mitä tänään päälle? Tim Gunn (mm. Muodin huipulle) on listannut peruspuvuston, jota yhdistelemällä pitäisi tästäkin pahasta päästä.
Sen innoittamana halusin tehdä kietaisumekon. Kaava löytyi sopivasti SK 9/2010. Mekon pituudeksi tein vähän polven yläpuolelle ulottuvan.Kangas on Triteksiltä. Aika paksua, hyvälaatuista neulosta, josta voisin hyvin kuvitella Nansonkin tehneen juuri tämän tyyppisiä mekkoja. Nyt sitten jännityksellä seuraan, onko kietaisumekko kätevä työpukeutumisessa vai jääkö se vain vähemmälle käytölle. Ainakin se tuntuu hyvältä päällä ja asusteillahan siitä saa joko arkisen tai juhlavan. Ja kaava oli hyvä, joten toisenkin voisi tehdä vaikka jostain printtikankaasta.

11 kommenttia:

 1. Tämä näyttää kivalta :) Samantyylinen on itselläkin ollut tekolistalla jo pitemmän aikaa, jospa nyt sun innoittamana saisin aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Voi kun viitsisi itsekin, katselin tuota samaa kaavaa uskaltamatta kuitenkaan tehdä vielä.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen mekko! Pitäisköhän sitä itsekin kokeilla tuota kaavaa, vaikken varsinaisesti hame- tai mekkoihminen olekaan.. :)

  VastaaPoista
 4. Täydellinen mekko! Täytyy käydä äipän lehtivarastolla tekemässä kaavat... Mä haluan myös tuollaisen :)

  VastaaPoista
 5. Hieno! Luulisi toimivan työssä kuin työssä ja yhtä hyvin vapaa-ajalla, vaikka juhlamekkonakin. Leggarit, pillifarkut tai sukkikset alla - aina erilainen! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 6. Tosi kivannäköinen :) Mä oon ostellu kirpalta kietasumekkoja mut en sit ikinä osaakkaan pitää niitä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille ihanista kommenteista! Olisi kiva nähdä sama mekko toteutettuna erilaisista kankaista.

  VastaaPoista
 8. I H A N A! Just tuollainen munkin pitäis tehdä itselleni! Sellaisesta olen haaveillut mutten saanut aikaiseksi. Nyt täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä se. Kiitos inspiraatiosta! :)

  VastaaPoista
 9. kaunis mekko....mistä vaan löytyis kaavat? :(

  VastaaPoista
 10. Kirsikka: kirjastosta varmasti löytyy Suuri Käsityölehti 9/2010. Suosittelen kaavaa todella, mekko on mukava päällä ja todella monikäyttöinen.

  VastaaPoista