maanantai 30. toukokuuta 2011

Aamuhetki

Ihana, harvinainen aamu. Töihin meno oli poikeuksellisesti vasta myöhemmin, joten saimme nauttia kiirettömän aamupalan kotona tyttöjen kanssa. Törmäsin viime viikolla kiinnostavaan Sara La Fountainin mysli-reseptiin ja tein viikonloppuna reilun purkillisen ohjetta mukaillen.Todella herkkua maustamattoman jugurtin päällä!
Tässä oma versioni alkuperäisestä ohjeesta:

Herkkumysli

6 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl pekaanin- tai saksanpähkinöitä
1 dl manteleita
3/4 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl kurpitsansiemeniä

1 dl fariinisokeria (itse laitoin puolet intiaanisokeria)
1 1/2 dl vaahterasiirappia
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 rkl vanilja-aromia
3/4 dl saksanpähkinäöljyä

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, mantelit ja siemenet. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, vaahterasiirappi, mausteet ja öljy. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista n. 30 minuuttia 150-asteisessa uunissa.
Säilytä mysli ilmatiiviissä purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti